No et pots perdre
L’encant del nostre terme, la història i la tradició us faran pasar un dia especial.

La fortalesa dels Vilars d'Arbeca

La fortalesa dels Vilars d’Arbeca (Lleida, Catalunya, Espanya), 775 B.C.-300 B.C., constitueix un conjunt arqueològic excepcional, especialment per les seves defenses, muralla torrejada, “chevaux-de-frise” i fossat, únic en el panorama peninsular i europeu de la Primera Edat del Ferro i la Cultura Ibèrica.

Celler Vinya els Vilars

Vinya els Vilars és una petita explotació vitivinícola fundada per Antoni Aldomà i Sans. El celler deu el seu nom a la fortalesa ibèrica de Els Vilars; unes imponents restes arqueològiques, de l’any 750 AC, que es troben a les afores del nucli urbà i que són considerades com el vestigi ibèric més important i més ben conservat de Catalunya.

Cooperativa d'Arbeca

L’origen d’ “Oli d’Arbeca” es remunta a més d’un segle i durant tot aquest temps ha sobreviscut a guerres i penúries perquè sempre hi ha hagut la força dels socis agricultors que han volgut tirar endavant malgrat tot.

Casc antic d'Arbeca

La bellesa d’Arbeca no té atributs. No té adjectius. Es substancial. Substantiva. Hom diria que és precisament l’absència d’esplendors singulars allò que la fa tot just esplendent. Hom diria que -com només és dat de ser en uns pocs pobles escollits de les nostres latituds- poble i gentada són paisatge i que el paisatge i el poble (obra de carn i pedra) són un sol esperit, indestriable, i etern com el temps.

Fires i Festes

Festa Major d’Arbeca

Cap de setmana del 15 d’Agost. www.arbeca.cat Telf. 973 160 008

Fira Sta. Caterina Arbeca

Cap de setmana proper del 25 de Novembre. www.arbeca.cat Telf. 973 160 008

Fira de l’Oli Les Borges Blanques

Cap de setmana proper a sant Antoni 17 de Gener. www.firaoli.cat Telf. 973 142 850.

Festa Major Les Borges Blanques

1er. cap de setmana de Setembre. Telf. 973 142 850.

Fira de Sant Josep Mollerussa

Cap de setmana 19 de Març.